Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Havran Belediyesi Arazi Zengini” oldu

Havran Belediyesi  Arazi Zengini” oldu

Havran Belediyesi, Balıkesir'in Büyükşehir olması sonrası ilçelerde mahalle olan köylerin 2-B olarak bilinen 6292 sayılı yasa kapsamında...

Havran Belediyesi, Balıkesir’in Büyükşehir olması sonrası ilçelerde mahalle olan köylerin 2-B olarak bilinen 6292 sayılı yasa kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan toplam 19 ayrı tapudan oluşan alanların tapusu belediyesine geçmesi ile 172 dönüm araziyi satın alarak arazi zengini oldu.
Havran Tapu Müdürü Selami Tekinay`dan arazilerin tapularını alan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Önceki dönemde Köy tüzel kişiliği tapuları almak için Mal Müdürlüğüne başvuruda bulunmuştuk ancak Büyükşehir Yasası gereği köy tüzel kişiliği kaldırıldıktan sonra bizler İlçe Belediyesi olarak konunun takipçisi olduk. Satın aldığımız araziler birbirinden değerli, her birini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Belediyemizin menfaatleri her şeyin üstünde gelir. Görev sürem içinde kurumumuzun mülkiyet sayısını arttırmak için elimden gelen tüm çabayı sarf edeceğim” dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı